Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme hladkou mouku, ve které rozmícháme prášek do pečiva a tekutou šlehačku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Velkou beránkovou formu poctivě vymažeme rozpuštěným máslem, vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto - necháme 2 cm od okraje volné, beránek nabude. Upečeme při teplotě 180° asi 45 - 50 minut dorůžova. Ještě horkého beránka vyklopíme a zdobíme čokoládou nebo jen pocukrujeme
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek